ms.detector.media
MediaSapiens
03.11.2021 12:01
Microsoft вирішив створити власний метавсесвіт
Microsoft вирішив створити власний метавсесвіт
3D-аватари та імерсивні простори мають з'явитися у Teams у 2022 році.

Компанія Microsoft 2 листопада на онлайн-конференції Ignite 2021 анонсувала запуск Mesh for Teams, яка дозволить створювати віртуальні аватари та імерсивні робочі простори. Це стане першим кроком компанії на шляху до створення метавсесвіту.

«Mesh for Teams – рішення для спільної роботи та зустрічей у змішаній реальності, створене на основі Microsoft Mesh та інтегроване з платформою Microsoft Teams, — розповіли в компанії. — Розгортання рішення у вигляді попередньої версії розпочнеться у першій половині 2022 року».

У Microsoft кажуть, що Mesh for Teams допоможе працювати в загальному віртуальному середовищі з ефектом присутності, зберігаючи можливість спілкуватися в чаті, обмінюватися документами і підключати інші необхідні інструменти Teams, а також дозволить підвищити ефективність взаємодії в команді та залучення працівників.

«У Mesh for Teams користувачі зможуть створити власний цифровий аватар та використовувати його під час зустрічей у віртуальному середовищі. <…> Окрім організації віртуальних зустрічей із аватарами, компанії також зможуть створювати власні імерсивні простори – метавсесвіти. В результаті рішення дозволить людям навіть із різних точок світу перебувати в одному середовищі та взаємодіяти один з одним, при цьому забезпечуючи всім учасникам психологічний комфорт та відчуття згуртованості», — пояснили в компанії.

Головна менеджерка з продуктів Microsoft Mesh Кеті Келлі пояснила, що для створення аватарів використовуватимуть технологію штучного інтелекту від Microsoft.

«Для початку ми візьмемо звукові сигнали, щоб під час розмови ваше обличчя оживлялося, — сказала Келлі. — Ви також матимете анімацію, яка додасть аватарам додаткову виразність. Ваші руки будуть рухатися. Буде відчуття присутності. <…> Амбіція полягає в тому, щоб уважно стежити за цим за допомогою технологій AI від Microsoft».  

Використовувати 3D-аватари можна буде в тривимірних просторах та у звичайних відеоконференціях. Користувачі віртуального світу зможуть обмінюватися файлами у програмах Microsoft Office, включаючи презентації PowerPoint.

Mesh for Teams, сказали в Microsoft, підтримуватимуть різні пристрої — від смартфонів та ПК до шоломів змішаної реальності. Mesh for Teams працюватиме у двох режимах Teams: Together Mode (дозволяє створити для учасників зустрічі єдиний віртуальний простір) та Presenter View (дозволяє одному учаснику проводити презентації для інших у реальному часі, показуючи ведучому послідовність слайдів та нотатки).

Як писав MediaSapiens, у березні 2021 року Microsoft презентувала нову платформу для спілкування Mesh, за допомогою якої люди зможуть комунікувати, під’єднавшись до віртуального простору. Підключитися до віртуальної реальності можна буде за наявності VR-гарнітури або HoloLens 2.

Нагадаємо, у вересні Facebook виділив 50 мільйонів доларів на створення онлайн-світу. Також компанія розпочала тестування нового додатку віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволяє користувачам проводити зустрічі у вигляді своїх аватарів. 17 жовтня Facebook оголосив, що планує протягом п'яти років найняти на роботу 10 тисяч фахівців з Європейського Союзу для створення віртуального світу — метавсесвіту (metaverse). За даними ЗМІ, Facebook шукатиме фахівців у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландах та Ірландії. У Facebook стверджують, що жодна компанія не буде володіти та керувати метавсесвітом, а його ключовою особливістю буде відкритість і взаємодія.

Фото: стопкадр

ms.detector.media