ms.detector.media
MediaSapiens
03.11.2021 10:30
Facebook відмовляється від технології розпізнавання облич користувачів
Facebook відмовляється від технології розпізнавання облич користувачів
У Facebook вирішили відмовитися від цієї системи «з міркувань конфіденційності».

Компанія Meta 2 листопада повідомила, що соціальна мережа Facebook скоро припинить використовувати програмне забезпечення з розпізнавання облич на фото та відео.

«У найближчі тижні ми скасуємо систему розпізнавання облич у Facebook у межах загальнокорпоративного заходу, спрямованого на обмеження використання розпізнавання облич у наших продуктах, — розповів голова відділу штучного інтелекту Facebook Джером Пезенті. — Зміни, які ми оголошуємо сьогодні, передбачають відхід всієї компанії від такого широкого виду ідентифікації до більш вузьких форм особистої аутентифікації».

У Facebook вирішили відмовитися від цієї технології «з міркувань конфіденційності».

«Люди більше не будуть автоматично розпізнаватися на фотографіях і відео, і ми видалимо понад мільярд індивідуальних шаблонів розпізнавання обличчя. Ця зміна також вплине на автоматичний альтернативний текст (AAT), який створює описи зображень для людей з вадами зору. Після цієї зміни описи AAT більше не включатимуть імена людей, розпізнаних на фотографіях, але в іншому працюватимуть нормально», — пояснив Пезенті.

Нагадаємо, 25 жовтня 2021 року 17 американських ЗМІ одночасно опублікували внутрішні розслідування Facebook про негативний вплив соцмережі – Facebook Papers. У центрі публікацій – внутрішні розслідування Facebook про шкідливий вплив алгоритмів соцмереж на ментальний стан користувачів. Засновник та генеральний директор Facebook Марк Цукерберг назвав ці публікації скоординованим наклепом та спробою «подати спотворену картину».

27 жовтня  прессекретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що в адміністрації президента США Джо Байдена не здивовані повідомленнями про те, що Facebook «намагається залишити дезінформацію про коронавірус і вакцини на своїй платформі».

Photo by Chesnot/Getty Images

ms.detector.media