ms.detector.media
30.10.2021 10:07
Надії та Вірі Савченко вручили підозри через підроблені COVID-сертифікати
Надії та Вірі Савченко вручили підозри через підроблені COVID-сертифікати
Тиждень тому при перевірці документів в аеропорті «Бориспіль» у сестер виявили сертифікати з ознаками підробки.

Екснардепці Надії Савченко та її сестрі Вірі вручили підозри через підроблені COVID-сертифікати, з яким вони намагались потрапити в Україну. Про це очільник Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський написав у фейсбуці.

Він написав, що «по всій країні працюють спеціальні мобільні групи, які перевіряють на справжність COVID-сертифікати та ПЛР-тести. Прикордонники використовують спеціальне обладнання, яке виявляє такі фейкові документи. Лише упродовж цього тижня за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів, сертифікатів про вакцинацію від COVID-19, розпочато 59 кримінальних проваджень».

22 жовтня Надію та Віру Савченко прибули з Туреччини в аеропорт «Бориспіль», де у них і виявили сертифікати з ознаками підробки. Відео інциденту виклала народна депутатка від «Слуги народу» Галина Янченко.

Нагадаємо, що автору фейкового державного застосунку «Дія» запропонували стажування в Мінцифрі після того, як він понесе покарання за створення підробки. 21-житель Запорізької області створив додаток, який візуально нічим не відрізняється, від оригіналу. 

Фото: київська поліція

ms.detector.media