ms.detector.media
28.10.2021 09:50
Додаток Apple Music for Artists повернув Крим на мапу України
Додаток Apple Music for Artists повернув Крим на мапу України
Посольство України у США: Крим – це Україна.

Посольство України у США повідомило, що додаток для музикантів Apple Music for Artists виправив свої карти з Кримом, повернувши тимчасово окупований РФ півострів на мапу України.

«Чудова новина від наших партнерів в компанії Apple. Сьогодні вони повідомили Посольство, що карти в додатку Apple Music for Artists, які раніше містили помилкове зображення Криму як частини РФ, виправлено. Крим – це Україна», – повідомило посольство у фейсбуці.

Додаток Apple Music for Artists дозволяє виконавцям відстежувати прослуховування їхніх треків за країнами.

У жовтні 2021 року спільнота Culture Ukraine звернула увагу, що компанія Apple опублікувала в цьому додатку карту, на якій окупований Крим позначено як частину Росії. МЗС України доручило посольству в США звернутися до компанії, аби розібратися в цій ситуації.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. На півострові продовжуються репресії проти проукраїнські налаштованих громадян та вільної преси. 

Графіка: Посольство України в США/Facebook

ms.detector.media