ms.detector.media
MediaSapiens
23.10.2021 10:25
Facebook судитиметься з українським хакером через продаж даних 178 млн користувачів
Facebook судитиметься з українським хакером через продаж даних 178 млн користувачів
Компанія вимагає відшкодувати збитки, але сума компенсації не розголошується.

Компанія Facebook судитиметься з українським хакером, якого звинувачує у нібито викраденні та продажу даних 178 млн користувачів соцмережі. Про це пише Business Insider.

Позов подано проти Олександра Олександровича Солонченка. Facebook стверджує, що він порушив «Умови надання послуг» та «Умови платформи», які забороняють її користувачам робити що-небудь незаконне з її даними та отримувати дані за допомогою автоматизованих засобів.

Згідно зі скаргою Facebook, поданою до суду Північного округу штата Каліфорнія, Солонченко використовував автоматизований метод для отримання ідентифікаторів користувачів і номерів телефонів приблизно 178 млн користувачів Facebook у період з 2018 по 2019 рік.

Адвокати Facebook надали докази того, що Солонченко продавав дані на Raid Forums – сайті, на якому купують та продають викрадені дані.

Facebook просить суд провести розгляд із залученням присяжних, заборонити Солонченку використовувати продукти компанії або продавати будь-які дані, отримані від компанії, а також вимагає відшкодувати збитки. Сума компенсації не розголошується.

Раніше з'явилась інформація, що через збій Facebook у мережу злили дані 1,5 мільярда користувачів. Фейк це чи ні – читайте у матеріалі «Детектора медіа».

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media