ms.detector.media
22.10.2021 18:44
Соціальну мережу Трампа зламали хакери ще до її запуску
Соціальну мережу Трампа зламали хакери ще до її запуску
Її бета-сайт закрили невдовзі після злому, а сама соцмережа ще навіть не починала працювати.

Хакери зламали соціальну мережу Truth Social, яку колишній президент США Дональд Трамп анонсував кілька днів тому, оскільки його акаунти забанили в американських соцмережах взимку 2021 року. Про це пише The New York Times.

Хакери протягом двох годин створили низку фейкових акаунтів не тільки Трампа, а і його ексрадника Стіва Бенона, теоретика конспірологічного руху QAnon Рона Воткінса, а також гендиректора Twitter Джека Дорсі

З цих фейкових акаунтів зловмисники публікували фотографії свиней, нецензурно «критикували» Twitter, а також цікавились, де колишня перша леді США Меланія Трамп.

Атаку підтвердили хакери з групи Anonymous, які розповіли, що борються проти ультраправих. Наприклад, раніше вони зламали сайт республіканців штату Техас після голосування за заборону абортів, і замінили його сайтом зі збору коштів на програму «Планування батьківства». 

Зламавши Truth Social, вони продемонстрували ненадійність Трампового продукту, слабкі сторони якого можуть використати для обману користувачів/ок. 

The Іnsider пише, що цей злам був частиною їхньої «війни в інтернеті проти ненависті», а також «способом розважитися». Невдовзі після інциденту розробники соцмережі закрили бета-сайт.

Нагадаємо, що колишній президент США Дональд Трамп 20 жовтня анонсував запуск власної соціальної мережі Truth Social

8 січня 2021 року Twitter назавжди заблокував акаунт @RealDonaldTrump. Ця соціальна мережа була улюбленою у Трампа. В акаунті він не тільки робив офіційні заяви, а й часто висловлював власні думки. До цього доступ до акаунту експрезидента США закрили Facebook, Instagram, Snapchat і Twitch через заклики, які призвели до штурму Капітолію.

Тоді Трамп запустив окремий сайт для спілкування з прихильниками та почав вести блог. Однак блог видалили за місяць після запуску без пояснення причин.

У червні 2021 року команда колишнього президента США Дональда Трампа запустила нову соціальну мережу під назвою Gettr, оголосивши її альтернативою IT-гігантам. Сайт декларує свою місію як «боротьбу з культурою скасування, пропаганду здорового глузду, захист свободи слова, виклик монополіям у соціальних мережах та створення справжнього ринку ідей». Однак 4 липня, у день офіційного запуску платформи, Gettr зламали.

Фото: Flickr

ms.detector.media