ms.detector.media
20.10.2021 20:22
Activision Blizzard звільнила понад 20 співробітників через розслідування сексуальних домагань в компанії
Activision Blizzard звільнила понад 20 співробітників через розслідування сексуальних домагань в компанії
Довкола ігрової компанії триває скандал. Її обвинувачують у незабезпеченні здорової атмосфери, через що працівники та працівниці зіштовхувались із харасментом та токсичністю від інших працівників/ць.

Гейм-студія Activision Blizzard звільнила понад 20 своїх співробітників через скандал, пов’язаний із сексуальними домаганнями й дискримінацією на робочих місцях. Ще 20 чекають на дисциплінарні стягнення у зв’язку з деталями розслідування. Про це пише Reuters.

Компанія планує розширити команду, яка займатиметься етичними конфліктами, до 19 людей, щоб забезпечити екологічність робочого простору. 

Зміни пов’язані з позовами Каліфорнійського департаменту справедливого працевлаштування й розміщення, а також Комісії США з нагляду за рівноправ’ям при найманні. Ці відомства займались розслідування конфліктів всередині студії. 

Також Activision Blizzard надіслала департаменту прохання тимчасово призупинити розслідування, оскільки ігрова компанія підозрює їхніх юристів у некомпетентності. В студії вважають, що юристи відомства знищили важливу документацію, яку Activision Blizzard хотіла зберегти.

Нагадаємо, що Google подав зустрічний позов проти розробника ігор Epic Games, звинувативши компанію в порушенні контракту щодо гри Fortnite.

Google стверджує, що компанія Epic Games порушила угоду про розміщення гри Fortnite в магазині Google Play, дозволивши користувачам використовувати власну систему платежів, а не Google Play Billing.

Фото: Flickr

ms.detector.media