ms.detector.media
18.10.2021 18:57
«Радикальний патріархат, який хоче змінити конституційний лад». У Росії визнали екстремістською та заборонили «Чоловічу державу»
«Радикальний патріархат, який хоче змінити конституційний лад». У Росії визнали екстремістською та заборонили «Чоловічу державу»
Учасники телеграм-каналів «Чоловічої держави» роками зливали персональні дані фемактивісток, чим порушували правила спільноти, погрожували жінкам розправою та виправдовували свої дії «захистом традиційних цінностей».

В Росії заборонили та визнали екстремістською організацією «Чоловічу державу», яка роками зливала особисті дані фемактивісток та закликала занижувати рейтинг закладів, чия реклама була «надміру толерантною». Про це пише «Медиазона». 

В матеріалах справи силовики описали організацію як «радикальний патріархат, мета якого – зміна конституційного ладу». В учасників були свій словник та символ – орел на білому фоні. Експертиза знайшла в публікаціях каналів ознаки мовної неповаги до жінок, образи та заклики до насильства проти них. 

Заборонили три тг-канала: особистий канал ідеолога руху Владислава Позднякова, канал ЧД та сторонній проєкт «Бутылка». Поздняков підкреслив, що «вже рік» як не керує організацією. Його адвокат заявляв, що ЧД мало на меті захист традиційних цінностей.

Нагадаємо, що Facebook видалятиме зі своїх платформ контент, який популяризує екстремістське угруповання «Талібан», оскільки вважає цю групу терористичною організацією.

Фото: «Радіо Свобода»

ms.detector.media