ms.detector.media
MediaSapiens
13.10.2021 17:26
До 7 років в’язниці. У Білорусі запровадили відповідальність за підписку на «екстремістські» телеграм-канали
До 7 років в’язниці. У Білорусі запровадили відповідальність за підписку на «екстремістські» телеграм-канали
Підписників понад 100 телеграм-каналів можуть притягувати до відповідальності як «учасників екстремістського формування».

У Білорусі 12 жовтня запровадили кримінальну відповідальність для підписників телеграм-каналів та чатів, які визнані «екстремістськими» у країні. Їм може загрожувати до 7 років в’язниці. Про це 13 жовтня повідомило Головне управління з боротьби з організованою злочинністю Білорусі.

Рада Міністрів Білорусі прийняла постанову «Про заходи протидії екстремізму і реабілітації нацизму», яка передбачає, що підписників таких телеграм-каналів будуть притягувати до відповідальності як «учасників екстремістського формування».

Загалом «екстремістськими» в Білорусі визнані понад 100 телеграм-каналів, які публікували інформацію про протести 2020 року, критикували дії влади та Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, на початку 2021 року Олександр Лукашенко висловився за запровадження цензури у соцмережах. На його думку, необхідна «жорстка заборона на втручання в особисте життя і руйнування суспільно-політичного ладу держави». 8 червня 2021 року Олександр Лукашенко підписав поправки до Кримінального кодексу, які криміналізують критику уряду та несанкціоновані демонстрації у Білорусі. Пізніше Міністерство інформації Білорусі вперше визнало «екстремістськими» акаунти в тіктоці: stop_luka (27 липня) та free_vtb (29 липня). 1 вересня суд Центрального району Мінська визнав екстремістським найбільший білоруський сатиричний паблік з мемами «Чай з малінавим вареннем».

Фото: telegram-by.info

ms.detector.media