ms.detector.media
MediaSapiens
07.10.2021 15:25
На Закарпатті екскандидата до Міжгірської селищної ради оштрафували за фейки про COVID-19
На Закарпатті екскандидата до Міжгірської селищної ради оштрафували за фейки про COVID-19
Ростислав Токар балотувався до Міжгірської селищної ради від «Слуги народу».

Міжгірський районний суд оштрафував Ростислава Токаря за поширення фейків та маніпуляцій про COVID-19 у соціальній мережі Facebook. Про це пише Zaxid.net.

Токаря визнали винним за статтею 173-1 КУпАП (поширення неправдивих чуток) і зобов’язав сплатити 255 гривень штрафу та 454 гривень судового збору. Він має 15 днів, щоб оскаржити рішення суду.

У матеріалах справи зазначається, що з 22 березня до 10 серпня 2021 року Токар поширив у Facebook 16 неправдивих постів про пандемію. «Всього чоловік поширив 16 інформацій, які не відповідають дійсності та спростовані українськими волонтерськими інтернет-проєктами "СтопФейк" та "ВоксЧек". Це підтверджено актом огляду веб-сторінки в інтернеті, складеним співробітником СБУ від 25.08.2021 та роздруківками скріншотів з веб-ресурсу Facebook», – йдеться в тексті рішення.

У 2020 року Ростислав Токар на місцевих виборах балотувався до Міжгірської селищної ради від політичної партії «Слуга народу», однак не пройшов.

Нагадаємо, у соціальних мережах користувачі поширювали фейки, що маски, вакцини і соціальна дистанція — це протиепідемічні заходи, які розроблені для протидії вірусу SARS-CoV-2, який поширюється тільки у країнах-членах ВООЗ. У повідомленнях також йдеться, що у разі виходу країни з ВООЗ, поширення вірусу в ній нібито припиняється.

Адміністрація Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького 6 жовтня попередила, що невідомі від його імені розсилають медіа Львівської області фейкові листи про нібито дослідження вакцини проти коронавірусної хвороби Moderna. Невідомі писали, що нібито виявили у вакцинованих Modernа «серйозні побічні дії, аж до летальних випадків». Але не вказували, у кого та які саме побічні ефекти виявили після вакцинації.

Фото: Укрінформ

ms.detector.media