ms.detector.media
MediaSapiens
21.09.2021 15:25
Центр стратегічних комунікацій запустив сайт
Центр стратегічних комунікацій запустив сайт
Ігор Соловей сказав, що сайт будуть розвивати в повноцінну платформу — з корисними ресурсами, базами даних та експертизою з протидії дезінформації.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики 21 вересня запустив бета-версію власного сайту.

У Центрі розповіли, що на сайті публікуватимуть аналітику про зовнішні інформаційні загрози Україні, огляди дезінформації та спростування наративів з тем, які найбільше атакує РФ. Там також публікуватимуть матеріали профільних громадських організацій та експертної міжнародної спільноти, які розвінчують кремлівські фейки та борються з російською пропагандою.

«Це — базова версія, що надає доступ до продуктів Центру і можливість слідкувати за нашою роботою. Надалі ми будемо розвивати сайт у повноцінну сучасну платформу — з корисними ресурсами для держави й суспільства, базами даних та консолідованою українською експертизою з протидії дезінформації», — повідомив керівник Центру Ігор Соловей.

Сайт доступний двома мовами – англійською та українською, та має чотири розділи: «Про Центр», «Новини», «Дослідження та аналітика», «Події». 

Нагадаємо, у лютому 2021 року стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України планує створити Центр протидії дезінформації, метою якого буде протидія дезінформації РФ. Також повідомлялося, що ЄС впроваджує два проєкти з протидії дезінформації в Україні. У межах одного — вивчатимуть імідж України в інших країнах; у межах другого — оцінюватимуть, як формуються погляди в районах на схід від контактної лінії. 19 березня 2021 року Любов Цибульська очолила Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. Вона визначила три напрямки роботи органу – протидію дезінформації, стратегічні комунікації й адвокацію на міжнародній арені роботи Центру. 6 вересня 2021 року Цибульська залишила керівництво Центром, на посаді її замінив Ігор Соловей.

Фото: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки 

ms.detector.media