ms.detector.media
MediaSapiens
20.09.2021 10:20
Канадський режисер перетворив на NFT-токен відео, на якому вдає власну смерть
Канадський режисер перетворив на NFT-токен відео, на якому вдає власну смерть
Девід Кроненберг планує продати NFT щонайменше за 100 тисяч доларів.

Режисер Девід Кроненберг записав хвилинний ролик, у якому він, одягнений у темний халат, лежить на ліжку та вдає мертвого, а поруч проходить його «двійник». Продають NFT-токен на платформі SuperRare. Зараз він коштує 57 тисяч доларів. Торги припинять 21 вересня, пише Artnet News.

Повідомляється, що зняти відео режисера заохочувала донька Кейтлін. «Я спостерігав за розвитком NFT, але мені не спадало на думку брати в цьому участь», — розповів Кроненберг. 

За словами Кроненберга, технології є вираженням людської волі і творчості, тому завдяки їм він хоче «зрозуміти людський стан, який зрештою є предметом всього мистецтва».

NFT (невзаємозамінний токен) – це вид криптографічних токенов, кожен екземпляр яких унікальний. Токен являє собою своєрідний сертифікат унікальності цифрового об'єкта і найчастіше застосовується як підтвердження володінням цифровим мистецтвом, наприклад картиною, фотографією, відео, GIF-анімацією та іншим об'єктам диджитал-арту. Цифрові активи зберігаються у блокчейні.

Популярність NFT зросла в лютому та березні 2021 року. Засновник Twitter продав свій перший допис у соцмережі за $2,9 млн. Time виставив на аукціон три обкладинки з найважливішими запитаннями за всю історію журналу. Forbes продав свою обкладинку у вигляді NFT за $333 тис.

Продають NFT і в Україні. Наприклад, «Телебачення Торонто» продало електронну версію мему «Жуй сраку!» у вигляді NFT за $2500. Міністр юстиції України Денис Малюська виставив на онлайн-аукціон свою роботу – фотоколаж «the sea is temporarily unavailable». Реперка alyona alyona продала свій трек Galas у форматі NFT за рекордну для українського репу суму — $7,7 тисячі. Ще на одному з NFT-аукціонів як лот розмістили відео за участі народного депутата України, представника проросійської партії «ОПЗЖ» Іллі Киви.

Як NFT також продають нерухомість – першим лотом стала київська квартира керівника TechCrunch.

Загалом продажі NFT-токенів перевищили $2 млрд в першому кварталі 2021-го.

Але вже наприкінці травня рівень продажів NFT за місяць упав на 90%.

Фото: скриншот із відео

ms.detector.media