ms.detector.media
MediaSapiens
26.08.2021 16:10
Пропагандисти RT відфотошопили світлину Reuters, домалювавши зброю біженцям з Афганістану
Пропагандисти RT відфотошопили світлину Reuters, домалювавши зброю біженцям з Афганістану
Це зображення RT уже видалив.

Державний російський пропагандистський телеканал RT (Russia Today) відфотошопив світлину британського агентства новин Reuters та домалював родині біженців з Афганістану ручний протитанковий гранатомет та автомати. На це звернув увагу британський блогер JimmySecUK.

«Нічого особливого, просто російська державна телекомпанія RT дофотошопила зброю та вибухівку на зображення невинної афганської сім’ї біженців, щоб зобразити їх як терористів», — зазначив блогер.

На оригінальній світлині Reuters — чоловік, жінка та двоє дітей на військовій базі Мельсбрук, у Бельгії.

Натомість на «фото» RT до рюкзаків чоловіка та жінки домалювали зброю.

Фото RT опублікував 25 серпня в Twitter та підписав: «Деякі терористи отримують безкоштовний квиток з Афганістану?». На самому фото є невеликий напис, який «попереджає», що зображення відфотошоплене, однак прочитати його важко, бо він вертикальний і написаний маленьким шрифтом.  

Це зображення RT уже видалив, однак воно зберіглося в кеші.

Нагадаємо, у соціальних мереж поширювали фейк, що Україна нібито кинула своїх військових на американській базі в Афганістані. Інша версія — українців нібито залишили США. ЗМІ писали про «12 українських військових». Голова МЗС Дмитро Кулеба спростував повідомлення, що 12 українців «кинули» в Кабулі. За його словами, зв’язок з українцями дипломати тримали від початку кризи; крім цих українців, на тій базі перебували сотні людей з різних держав; цим людям там не погрожували; а головне – вони не українські військовослужбовці в Афганістані.

Фото: JimmySecUK, скірншот 

ms.detector.media