ms.detector.media
Марина Довженко
25.08.2021 18:07
Макс Назаров із каналу «Наш» каже, що святкування Дня Незалежності «формує в деяких українців огиду» — моніторинг
Макс Назаров із каналу «Наш» каже, що святкування Дня Незалежності «формує в деяких українців огиду» — моніторинг
На проросійських каналах Зеленського критикували за надмірний патріотизм, а на «Еспресо» казали, що парад маскує поганий стан армії.

Майже всі інформаційні канали з вибірки «Детектора медіа» критикували наміри влади провести парад до Дня Незалежності. На «Еспресо» критикували помпезність, спроби влади замаскувати реальний стан справ та говорили про парад як про піар президента. А проросійські канали взагалі ставили під сумнів доцільність відзначення річниці незалежності. Про це йдеться в моніторингу інформаційних каналів 2—8 серпня 2021 року.

 Ведучий каналу «Наш» Макс Назаров сказав, що у деяких українців святкування Дня Незалежності «формує огиду і образу на державу». Він уточнив, що «огида» формується в тих, хто «не може відчути успіхи реформ або успіхи комунікації між державою і громадянином». «Але, так чи інакше, маємо те, що маємо», — сказав ведучий з усмішкою. 

Він намагався звинуватити президента Володимира Зеленського у зраді принципів, наголошував на непотрібності патріотичної риторики та обурювався відсутністю під час святкових концертів російськомовних пісень. Натомість гість студії — екснардеп Владислав Голуб — сказав, що проведення параду – це поганий сигнал для політв’язнів, бо раніше президент обіцяв, що парад організують після їхнього звільнення. (Зеленський справді таке говорив рік тому). 

Натомість канал «Еспресо» транслював меседж, що проведенням параду влада хоче замаскувати поганий стан, до якого довела армію. В описах роликів на ютубі є слова «піар Зеленського», «паради чи показуха», «чи є владі чим хвалитися». Натомість ще минулого року президента критикували за те, що він не провів парад. Більше про тенденції та маніпуляції в ефірі інформаційних каналів читайте в матеріалі Ярослава Зубченка.

ms.detector.media