ms.detector.media
MediaSapiens
20.08.2021 10:51
Facebook оновила деякі функції для користувачів із Афганістану
Facebook оновила деякі функції для користувачів із Афганістану
Це зробили для захисту жителів Афганістану.

Керівник відділу політики кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер 19 серпня повідомив, що соцмережа тимчасово відключили можливість переглядати списки друзів для користувачів із Афганістану.

«Ми тимчасово прибрали можливість перегляду списків друзів і пошуку по ним для облікових записів Facebook у Афганістані, щоб захистити людей від переслідування», — пояснив він.

Користувачі з Афганістану також матимуть можливість одним кліком заблокувати свою сторінку. Тоді інші користувачі, які не є друзями, не зможуть бачити та поширювати їхні пости, фотографії, відео.

«Якщо ви перебуваєте за межами Афганістану, але у вас є друзі в цій країні, ви можете допомогти захистити їх, посиливши свої налаштування видимості», — повідомив керівник відділу політики кібербезпеки Facebook.

Крім того, користувачі Instagram в Афганістані бачитимуть спливаючі сповіщення з конкретними кроками щодо того, як захистити свій обліковий запис.

«Ми тісно співпрацюємо з нашими колегами в галузі промисловості, громадянським суспільством та урядом, щоб надати будь-яку підтримку для захисту людей, — сказав Глейхер. — І ми створили Центр спеціальних операцій, щоб реагувати на нові загрози під час їх появи. Ми знаємо, що в подібних кризах одного кроку недостатньо, але ми уважно стежимо за розвитком ситуації та вживатимемо заходів для захисту людей у ​​режимі реального часу».

Компанія Facebook повідомила, що видалятиме зі своїх платформ контент, який популяризує екстремістське угруповання «Талібан», оскільки вважає цю групу терористичною організацією. Водночас кілька урядових установ США, які працювали в Афганістані, видаляють зі своїх сайтів статті та фотографії, побоюючись помсти екстремістського угрупування «Талібан» афганському мирному населенню через співпрацю з американцями. 

Фото: Fliсkr, Натаніель Глейхер

ms.detector.media