ms.detector.media
06.08.2021 17:58
Facebook може заблокувати сторінку Gazeta.ua через матеріал про перепоховання вояків дивізії «Галичина»
Facebook може заблокувати сторінку Gazeta.ua через матеріал про перепоховання вояків дивізії «Галичина»
На думку соцмережі, публікація порушує стандарти спільноти.

Facebook зреагував попередженням на репортаж Gazeta.ua під назвою «"Із золотим левиком на рукаві": перепоховали вояків дивізії СС "Галичина"». Про це ДМ розповів журналіст видання. Також вони самі написали про це. 

30 липня адміністратори сторінки Gazeta.ua у фейсбуці отримали повідомлення про те, що «через порушення стандартів спільноти сторінці загрожує скасування публікування. Також для неї діють обмеження, зокрема на поширення контенту».

Редакція оскаржила рішення щодо блокування публікації через автоматичну форму зворотного зв'язку. Крім того, написала техпідтримці Facebook, де також заявила, що рішення щодо цієї публікації було помилковим. 

Також повідомили про факт на електронну пошту представниці Facebook в Україні Катерині Крук. Відповідей від соцмережі редакція наразі не отримала.

Нагадаємо, що нещодавно на офіційній верифікованій сторінці Сухопутних військ Збройних сил Україні в фейсбуці почало з'являтись попередження, що ця сторінка порушує правила спільноти. Армія вважає, що це наслідок роботи російських ботоферм. 

Соцмережа видалила допис посла України в Чехії, я кому він критикував статтю президента Росії Володимира Путіна, та акаунт блогерки Устини Стефанчук через допис про злочини радянської армії у Львові. Згодом, після вибачень, допис українського посла повернули, розблокували акаунт Стефанчук та відновили її пост.

Фото: лого Gazeta.ua

ms.detector.media