ms.detector.media
MediaSapiens
04.08.2021 15:29
Мінцифра: Українські COVID-сертифікати успішно пройшли технічне оцінювання з боку ЄС
Мінцифра: Українські COVID-сертифікати успішно пройшли технічне оцінювання з боку ЄС
Залишилась політична частина взаємовизнання — погодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод.

4 серпня українські COVID-сертифікати у застосунку «Дія» успішно пройшли технічне оцінювання з боку Євросоюзу, про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Зазначено, що технічна команда «високо оцінила строки реалізації, точність і відповідність українських COVID-сертифікатів специфікаціям ЄС». 

Наразі залишається політична частина взаємовизнання — погодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод. Після цього буде підписаний меморандум, який дозволить українцям подорожувати з сертифікатами. 

Розробкою та технічною реалізацією спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, ДПСУ. 

Проєкт реалізовано за підтримки Євроделегації, Програми EU4Digital і Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Нагадаємо, паперова версія COVID-сертифікату може з'явитися в Україні на початку осені 2021 року

Загалом у «Дії» планується три типи сертифікатів: про проходження повного курсу вакцинації, про негативний ПЛР-тест на визначення COVID-19 та про те, що людина перехворіла на COVID-19, що підтверджується даними з електронної системи охорони здоров’я.

З 1 липня Міністерство цифрової трансформації запустило бета-тестування COVID-сертифікату в застосунку «Дія». 

До запровадження цього COVID-сертифікату в Україні можна отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Що це і як має виглядати — в матеріалі MediaSapiens.

Фото: thedigital.gov.ua

ms.detector.media