ms.detector.media
MediaSapiens
27.07.2021 17:38
Amazon заперечив чутки про запровадження платежів у біткоінах
Amazon заперечив чутки про запровадження платежів у біткоінах
Але загалом визнав, що цікавиться цим напрямком.

Онлайн-ритейлер Amazon заперечив чутки про запровадження платежів у біткоінах. Про це пише The Verge.

«Незважаючи на наш інтерес до цього, спекуляції, що виникли навколо наших конкретних планів щодо криптовалют, не відповідають дійсності. Ми продовжуємо зосереджуватися на вивченні того, як це може виглядати для покупців на Amazon», – заявив представник компанії.

Раніше лондонська газета про фінанси City AM повідомила про нібито конкретні плани стосовно криптовалюти, отримані від інсайдера компанії. За повідомленням City AM, Amazon цього року готова буде приймати для оплати біткоін, а згодом й інші популярні криптовалюти, такі як Ethereum. Вказівки щодо криптовалют начебто надходили від самого Джеффа Безоса, хоча нещодавно він пішов з посади генерального директора Amazon на посаду виконавчого голови компанії.

Хвиля чуток була викликана списком вакансій компанії минулого тижня, в якому, серед іншого, був «лідер з цифрових валют і блокчейну». В описі було зазначено, що Amazon шукає когось, хто б дослідив, як компанія могла б використовувати технологію криптовалют як частину свого бізнесу.

Після публікації City AM курс біткоіну зріс на 14,5% і перевищив $40 000, але після спростування з боку Amazon впав до менше ніж $37 000.

Раніше Twitter оголосила про плани інтегрувати біткоін у свої продукти та послуги. Варто зазначити, що, за підрахунками експертів, одна транзакція біткоінів має більший вуглецевий слід, ніж перегляд 100 000 годин відео на YouTube.

Фото: murray.adv.br

ms.detector.media