ms.detector.media
MediaSapiens
08.07.2021 14:00
WeChat видалила десятки ЛГБТ-акаунтів через «порушення правил»
WeChat видалила десятки ЛГБТ-акаунтів через «порушення правил»
Представники ЛГБТ-спільноти вважають це проявом зростання нетерпимості до них.

Китайська соцмережа WeChat видалила десятки акаунтів представників ЛГБТ-спільноти через «порушення правил». Що саме вони порушили – не уточнюється, зазначає BBC.

Більшістю сторінок керували студенти університетів, а їхнє блокування викликало хвилю підтримки ЛГБТ-спільноти в інтернеті, багато хто просив студентські групи «триматися» і «не здаватися». Були й ті, хто привітав цей крок, тому що «настав час».

Щонайменше дві студентські ЛГБТ-групи опублікували заяви у відповідь на видалення акаунтів у WeChat разом зі всіма публікаціями.

«Наша діяльність не припиниться через закриття. Навпаки, ми сподіваємося використовувати цю можливість, щоб почати знову, приділяючи особливу увагу гендерним питанням і суспільству, а також виявляючи мужність і любов», – заявило Товариство Чжихе Університету Фудана.

На багатьох закритих акаунтах WeChat відображаються повідомлення про те, що вони «порушили» правила інтернету і були заблоковані після отримання скарг, не надаючи додаткових деталей.

Китай декриміналізував гомосексуалізм у 1997 році, але ЛГБТ-спільнота продовжує стикатися з дискримінацією в країні.

У 2018 році сервіс мікроблогів Weibo заявив, що всі публікації, пов'язані з гомосексуалізмом, будуть видалені. Пізніше він відступив на тлі масового обурення.

Минулого року Шанхайський тиждень гордості за зразком Прайдів на Заході був скасований без пояснень. До цього його проводили 11 років.

Нагадаємо, у Китаї випустили цензуровано версію спеціального епізоду «Друзі: Возз'єднання». Зокрема, вирізали низку сцен, в яких є згадки про ЛГБТ або фігурували корейський гурт BTS та американські виконавці Леді Гага та Джастін Бібер. 

Фото: thestatesman.com

ms.detector.media