ms.detector.media
MediaSapiens
23.06.2021 11:29
Нардеп-антивакцинатор Камельчук виступив у ПАРЄ з промовою щодо COVID-паспортів
Нардеп-антивакцинатор Камельчук виступив у ПАРЄ з промовою щодо COVID-паспортів
Раніше він заявляв, що COVID-19 є «вигаданою хворобою», а сам він не довіряє «жодній вакцині в світі».

Народний депутат України Юрій Камельчук («Слуга народу») виступив на черговій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) із промовою щодо запровадження так званих COVID-паспортів – документів про наявність імунітету до коронавірусу. Текст своєї промови нардеп виклав у Facebook, щоб, за його словами, «уникнути безпідставних пліток».

Так, у промові Камельчук закликав бути обережними із COVID-паспортами. На його думку, для подолання пандемії потрібна «система надійного тестування, яка виключає будь-які помилки», а також «єдині правила для всіх країн світу».

«Враховуючи, що роль вакцин у стримуванні розповсюдженні інфекції іще не встановлена, а доступність сироваток поки надзвичайно обмежена – Всесвітня Організація Охорони Здоров'я вже рекомендувала країнам не вимагати отримання сертифікатів Covid від туристів і відвідувачів країн. Запровадження ж Covid-паспортів, імовірно, призведе до обмеження прав людини. Окрім того, це явище цілком залежить від ступеня медичних ризиків», – заявив нардеп.

Він додав, що використання сертифікатів про щеплення для надання людям ексклюзивного доступу до прав, послуг чи громадських місць «викликає питання», тому «запровадження відповідних сертифікатів слід розглядати якомога обережніше». На думку Камельчука, використання цих документів може порушувати права «значної кількості людей, які не матимуть таких сертифікатів». 

Наостанок він додав, що розуміє, що впровадженя COVID-паспортів допоможе країнам, які залежать від міжнародного туризму, якнайшвидше відновити роботу цієї галузі, і закликав  знайти розумний баланс.

«Населення має розуміти, що COVID-паспорти звільнять їхніх власників від певних обмежень. Але і не призведуть до дискримінації та порушення прав осіб, які обрали інший шлях», – сказав у ПАРЄ український нардеп.

У грудні 2020 року в ефірі каналу «Наш» Камельчук заявив, що не довіряє «жодній вакцині у світі, особливо проти вигаданої хвороби COVID-19».

Також він заявляв, що вакцина від COVID-19 може допомагати людям короткостроково «через їхні переконання», а ВООЗ нібито всіх вводить в оману.

Як нардеп за допомогою своїх суперечливих заяв «увірвався в інформаційний простір країни», читайте тут

Фото: facebook.com/kamelchuk

ms.detector.media