ms.detector.media
MediaSapiens
07.06.2021 11:30
Акаунт Трампа у Facebook залишиться заблокованим до 2023 року. Або доки він становить ризик для громадської безпеки
Акаунт Трампа у Facebook залишиться заблокованим до 2023 року. Або доки він становить ризик для громадської безпеки
Раніше соцмережа заявила, що політики та світові лідери більше не будуть звільнені від загальних правил модерування контенту.

Акаунт 45-го президента США Дональда Трампа у соцмережі Facebook залишиться заблокованим щонайменше до січня 2023 року. Про це повідомляє Business Insider.

Віцепрезидент Facebook з глобальних справ Нік Клегг заявив, що ключову роль у подальшій долі акаунта Трампа відіграватиме те, чи буде політик заохочувати своїх прихильників до насильства.

У Facebook наголошують, що переглянуть своє рішення про блокування сторінки Трампа і дозволять йому використовувати платформу, якщо ризик для громадської безпеки «відступить». Трамп у відповідь звинуватив соцмережу у зловживаннях.

При цьому на мітингу 5 червня, першому публічному виступі за три місяці, експрезидент продовжував стверджувати, що вибори 2020 року були «сфальсифіковані». У січні 2021 року Трампа заблокували у Facebook після аналогічних тверджень щодо виборів та підбурювання до заворушень. Тоді під час штурму Капітолію його прихильниками загинули п'ять осіб.

Раніше Facebook повідомила, що скасує «особливе ставлення» до контенту, який публікують політики. До цього вони були більш захищені від модерації вмісту, ніж інші користувачі.

Нагадаємо, 8 січня 2021 року Twitter назавжди заблокувала акаунт @RealDonaldTrump. Ця соціальна мережа була улюбленою у Трампа. В акаунті він не тільки робив офіційні заяви, а й часто висловлював «власні думки». До цього доступ до акаунту експрезидента США закрили Facebook, Instagram, Snapchat і Twitch через заклики, які призвели до штурму Капітолію.

Тоді Трамп запустив окремий сайт для спілкування з прихильниками та почав вести та блог. Однак блог було видалено через місяць після запуску без пояснення причин.

Фото: politico.com

ms.detector.media