ms.detector.media
MediaSapiens
03.06.2021 17:58
Рівень продажів NFT за місяць впав на 90%, а кількість NFT-гаманців знизилась на 70% – дослідження
Рівень продажів NFT за місяць впав на 90%, а кількість NFT-гаманців знизилась на 70% – дослідження
Найпопулярнішими NFT для придбання залишаються колекційні предмети.

Рівень продажів NFT за місяць впав на 90%. Це дослідив сайт про криптовалюти Protos, на що звернуло увагу видання AIN.

Пік продажів на ринку NFT було досягнуто 3 травня, коли за один день продали токенів на $102 млн, а за тиждень – на $170 млн. Але вже з 26 травня по 2 червня було укладено угод лише на $19,4 млн, тобто на 90% менше.

Найпопулярнішими NFT для придбання залишаються колекційні предмети, їх за тиждень продали на $9,2 млн (майже 50% від усіх продажів). Натомість окремих категоріях майже взагалі нічого не продається.

При цьому кількість активних NFT-гаманців також зменшилася: з понад 12 000 на піку до лише 3900 станом на 2 червня (майже на 70% менше).

Невзаємозамінний токен (NFT) – це вид криптографічних токенов, кожен екземпляр яких унікальний. Токен являє собою своєрідний сертифікат унікальності цифрового об'єкта і найчастіше застосовується як підтвердження володінням цифровим мистецтвом, наприклад картиною, фотографією, відео, GIF-анімацією та іншим об'єктам діджитал-арту. Цифрові активи зберігаються в блокчейні.

Засновник Twitter продав свій перший допис у соцмережі за $2,9 млн. Time виставив на аукціон три обкладинки із найважливішими запитаннями за всю історію журналу. Forbes продав свою обкладинку у вигляді NFT за $333 тис.

Письменниця та художниця Джулія Моррісон вирішила продати приватні повідомлення зі свого інстаграму, які їй писав актор Армі Хаммер.

Продають NFT і в Україні. Наприклад, «Телебачення Торонто» продало електронну версію мему «Жуй сраку!» у вигляді NFT за $2500. Міністр юстиції України Денис Малюська виставив на онлайн-аукціон свою роботу – фотоколаж «the sea is temporarily unavailable». Реперка alyona alyona продала свій трек Galas у форматі NFT за рекордну для українського репу суму — $7,7 тисячі.

Ще на одному із NFT-аукціонів як лот розмістили відео за участі народного депутата України, представника проросійської партії «ОПЗЖ» Іллі Киви.

Як NFT також продаватимуть нерухомість – першим лотом стане київська квартира керівника TechCrunch.

Загалом продажі NFT-токенів перевищили $2 млрд в першому кварталі 2021-го.

Фото: bazilik.media, protos.com

ms.detector.media