ms.detector.media
Марина Довженко
01.06.2021 14:32
На каналі Медведчука просять не критикувати Лукашенка — моніторинг
На каналі Медведчука просять не критикувати Лукашенка — моніторинг
«Щоб не ображати почуття тих, хто за нього голосував».

Ведучі програми «Український формат» на ютуб-каналі Перший незалежний зупиняли критику на адресу білоруського диктатора Олександра Лукашенка, аргументуючи це тим, що не слід ображати його виборців. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 24—28 травня 2021 року.

Діана Панченко і Ростислав Сухачов, які ведуть «Український формат», говорячи про реакцію на захоплення Романа Протасевича, назвали заяви європейських держав, зокрема Швейцарії, істеричними; цитували вони лише версію Лукашенка. Ефір розпочався з запитання: «Протасевича західні спецслужби направили на забій і хотіли підставити Лукашенка?» Висловлювався на підтримку Лукашенка й народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Ренат Кузьмін. А нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич охарактеризував дії України в цій ситуації так: «хотели лизнуть или прогнуться».

 Підозрюваний у державній зраді пропагандист Юрій Дудкін привітав білоруського диктатора з «блестящей операцией» та «проявлением суверенитета». Коли громадський діяч і колишній чиновник Георгій Біркадзе назвав Лукашенка «дідом» та «психом», ведуча Діана Панченко попросила«Давайте все ж таки з повагою до, ну, президентів тих країн, які ми обговорюємо [...] Це ображає чиїсь почуття. Тих білорусів, які, наприклад, за нього голосували».

В ефірі каналу «Наш» риторика ведучих і гостей була подібною. Крім того, глядачі побачили включення білоруського шоумена Григорія Азарьонка, який повідомив, що після протестів білоруси «сплотилось вокруг нашего лидера», і що в Білорусі немає опозиції, а є лише «враги государства».

Більше про тенденції та маніпуляції в токшу минулого тижня читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: fbc.ua

ms.detector.media