ms.detector.media
MediaSapiens
19.05.2021 16:50
Проєкт з викриття фейків та маніпуляцій Infocrime стартує у восьми регіонах України
Проєкт з викриття фейків та маніпуляцій Infocrime стартує у восьми регіонах України
Мета проєкту – допомагати журналістам місцевих медіа перевіряти факти й поширювати достовірну інформацію.

Інститут масової інформації запускає новий етап проєкту Infocrime щодо викриття фейків та маніпуляцій у регіональних медіа. 

Цього разу проєкт відбуватиметься у восьми містах України: у чотирьох, де вже раніше проходив, – Одесі, Херсоні, Луцьку, Кропивницькому, а також у чотирьох нових, попередньо це Чернігів, Харків, Дніпро та Рівне.  

Мета проєкту – викривати фейки, допомагати журналістам місцевих медіа перевіряти факти й поширювати достовірну інформацію. Він триватиме шість місяців. У цей час мережа фактчекерів робитиме щотижневий моніторинг і викриття головних фейків, маніпуляцій, дезінформації і пропаганди.

Медійники з областей, у яких проводитиметься проєкт, отримають можливість податися на конкурс і взяти участь у трьох тренінгах, що реалізовуватимуться в Україні Фондом Thompson Reuters.

Стежити за матеріалами проєкту можна за посиланнями:

Нагадаємо, восени 2020 року проєкт Infocrime стартував в Одесі, Херсоні, Луцьку та Кропивницькому. Було проаналізовано та спростовано близько 190 фейків та 2800 маніпуляцій, пов'язаних із місцевими виборами. 

Проєкт реалізується ГО «Інститут масової інформації» та фінансується Фондом Thomson Reuters у межах програми підтримки незалежних ЗМІ в країнах Східного партнерства за підтримки Міністерства закордонних справ і в справах Співдружності націй Великої Британії.

ms.detector.media