ms.detector.media
MediaSapiens
17.05.2021 17:50
У Росії хочуть оштрафувати Facebook на $750 тисяч та уповільнити його роботу
У Росії хочуть оштрафувати Facebook на $750 тисяч та уповільнити його роботу
Раніше штрафи наклали на інші соцмережі через невидалення контенту щодо протестів на підтримку російського опозиціонера Навального.

У Росії хочуть оштрафувати компанію Facebook та уповільнити роботу її соцмережі. Як пише російський «Интерфакс», до мирового суду в Москві надійшли ще чотири протоколи про адмінпорушення з боку Facebook. Вони передбачають штраф у $216 тисяч (16 млн рублів). Усього ж до суду подано 12 протоколів на суму штрафів понад $750 тисяч (56 млн рублів).

Компанії закидають невидалення контенту, який у Росії визнаний забороненим. Зокрема, повідомлень про неузгоджені із владою масові акції на підтримку ув'язненого російського опозиційного політика, блогера Олексія Навального у січні 2021 року.

Раніше мировий суд Москви за аналогічними звинуваченнями оштрафував Twitter на $120 тисяч (8,9 млн рублів), Telegram – на $67 тисяч (5 млн рублів), Mail.ru (власник соцмережі «Одноклассники») – на $54 тисячі (4 млн рублів), TikTok – на $35 тисяч (2,6 млн рублів).

Крім того, Роскомнагляд заявив, що може уповільнити роботу Facebook на мобільних пристроях, якщо звідти не видалять заборонений в РФ контент. Щоб запобігти уповільненню, від соцмережі вимагають видалити всі «заборонені матеріали», а в подальшому видаляти їх протягом доби після отримання вимоги від регулятора.

Раніше Роскомнагляд погрожував уповільнити роботу YouTube в Росії – теж за «заборонений контент».

Із 10 березня на території РФ сповільнюється робота Twitter.

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media