ms.detector.media
MediaSapiens
06.05.2021 10:45
Clubhouse фінансує створення 50 пілотних аудіо-шоу на своїй платформі
Clubhouse фінансує створення 50 пілотних аудіо-шоу на своїй платформі
Учасники отримуватимуть стипендію у розмірі 5000 доларів.

Соціальна мережа Clubhouse фінансує створення 50 аудіо-шоу й платить тримісячну стипендію для людей, які їх створюють. Тематика пілотних проєктів різна: є шоу про зачіску, про побачення, шоу інтерв’ю з Тарін Саузерн, пише The Verge.

Повідомляється, що творці пілотних шоу отримуватимуть стипендію у розмірі 5000 доларів на місяць, а також технічне спорядження та підтримку. Clubhouse має на меті допомогти творцям контенту випустити свої шоу протягом найближчих трьох місяців. Якщо шоу вийде вчасно, соцмережа може підписати із його творцями довгострокову угоду.

Як зазначають у Clubhouse, стипендія для творців «допоможе підтримати нові голоси інструментами та ресурсами, щоб розкрити їхню творчість на платформі».

Як вже писав MediaSapiens, соціальну мережу Clubhouse, в якій користувачі можуть спілкуватися голосом, запустили весною 2020 року. Наразі додаток працює лише на iOS. Популярною соцмережа стала після того, як в ній зареєструвалися Ілон Маск і Марк Цукерберг. Однак для того, аби отримати доступу в Clubhouse — потрібно мати запрошення.

Раніше MediaSapins детально описував, що таке Clubhouse і як він працює.

Також ми повідомляли, що соціальна мережа Clubhouse планувала залучити нові інвестиції, які б допомогли суттєво збільшити її вартість. Яку саме суму інвестицій хотіли залучити та з якими інвесторами планували співпрацювати — тоді не повідомлялося. Пізніше у ЗМІ ширилися повідомлення про те, що компанія Twitter нібито планує придбати соціальну мережу Clubhouse за чотири мільярди доларів. Зрештою соціальній мережі Clubhouse вдалося залучити нові інвестиції й закрити раунд фінансування серії C. Залучені інвестиції допомогли підвищити вартість Clubhouse до чотирьох мільярдів доларів. Однак суму інвестицій поки не розголошують.

Фото: unsplash

ms.detector.media