ms.detector.media
MediaSapiens
01.05.2021 17:00
ЗМІ: TikTok на вимогу Кремля видаляє публікації з критикою Путіна та російської влади
ЗМІ: TikTok на вимогу Кремля видаляє публікації з критикою Путіна та російської влади
За даними джерел, кількість критичного контенту вже значно знизилася.

Соцмережа TikTok на прохання Кремля почав видаляти публікації з критикою президента РФ Володимира Путіна і російської влади. Про це пише Bloomberg з посиланням на російського чиновника, знайомого з ситуацією.

За даними видання, на цензуру поскаржилися кілька тіктокеров. Студент-політолог Михайло Петров заявив, що з його аккаунта зникло відео, в якому Байден каже, що вважає Путіна вбивцею, та деякі інші критичні до російської влади відеоролики. За словами тіктокера, після цього він власноруч видалив кілька своїх відео, тому що почав боятись за себе.

Тіктокерка Світлана Сокова, у акаунта якої було 58 тис. підписників, заявила, що сторінку видалили після того, як одне з її відео показали на державному телебаченні після протестів на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Блогерка створила новий акаунт, але з нього періодично зникають відео.

За словами джерела Bloomberg, Кремль вважає подібні заходи ефективними: популярні користувачі соцмережі побоюються публікувати антипутінські відео, щоб не втратити свою сторінку, яка є джерелом прибутку.

Представник TikTok пояснив Bloomberg, що компанія не міняла політику соцмережі, а контент видаляють тільки після запитів держорганів. Із січня 2021 року кількість таких запитів збільшилася.

В останні місяці російські влада посилила тиск на соцмережі: накладає штрафи за невидалення повідомлень про мітинги, уповільнює роботу Twitter, проводить антимонопольне розслідування щодо YouTube тощо.

Фото: docnhanh.com.vn

ms.detector.media