ms.detector.media
MediaSapiens
27.04.2021 13:03
Facebook створить власний програвач для подкастів
Facebook створить власний програвач для подкастів
Новий плеєр буде функціонувати окремо від того, який Facebook запускає у партнерстві зі Spotify.

Соціальна мережа Facebook створює власний програвач подкастів для своїх користувачів. Завдяки новому плеєру творці подкастів зможуть поширювати свій контент через сторінку у Facebook. Коли і як саме запрацює оновлення — поки невідомо. Про це пише The Verge.

Новий плеєр від Facebook працюватиме окремо від того, який компанія запускає у партнерстві із музичним стрімінговим сервісом Spotify. Завдяки партнерству користувачі фейсбуку зможуть слухати контент зі Spotify фактично не переходячи до додатку. Проте Facebook, як пише The Verge, має й свої плани на аудіоконтент.

«Більше 170 мільйонів людей підключаються до сторінок подкастів, а більше 35 мільйонів людей є членами фан-груп шоу. Плюс, подкасти все ще є в основному рекламним продуктом, тобто Facebook може збирати дані про шоу та слухачів та націлювати власну рекламу на них», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, невдовзі у стрічці новин соціальної мережі Facebook з’явиться плеєр, який допоможе користувачам відтворювати музику та подкасти з Facebook. Зі Spotify користувачі зможуть ділитися у фейсбуку аудіозмістом. Спершу функція буде доступна на 27 ринках, включаючи США. 

Також нещодавно Facebook заявила про запуск своєї версії соцмережі Clubhouse, в якій все спілкування проходить за допомогою голосу. В найближчі місяці у фейсбуку з’являться Live Audio Rooms, де люди зможуть комунікувати за допомогою аудіочатів: слухати інших, брати участь у живих розмовах. Проте поки незрозуміло як соцмережа модеруватиме аудіоканали

Фото: unsplash

ms.detector.media