ms.detector.media
MediaSapiens
09.04.2021 11:58
У Twitter заявили, що не зберігатимуть твіти із видаленого акаунту Дональда Трампа
У Twitter заявили, що не зберігатимуть твіти із видаленого акаунту Дональда Трампа
Натомість соцмережа заархівувала офіційну урядову сторінку 45-го президента США @POTUS45 та офіційний обліковий запис @WhiteHouse45.

Twitter не збирається зберігати дописи із назавжди заблокованого облікового запису екс-президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. Про це пише Укрінформ з посиланням на CBS.

«З огляду на те, що ми назавжди заблокували @realDonaldTrump, вміст облікового запису не буде доступний для перегляду в Twitter, як це було раніше і як зараз адміністрація відображає вміст архівованих акаунтів, попри те, як Національне управління архівів і документації США вирішить відобразити збережені дані», — зазначили у Twitter.

Раніше повідомлялося, що національне управління архівів США (NARA) збирається викласти у вільний доступ в мережі усі твіти колишнього президента США Дональда Трампа, оскільки в самій соцмережі його акаунти досі заблоковані.

«NARA має намір надати публічний доступ до всіх зафіксованих в збережених мережах президентських записів, включаючи будь-які заблоковані або видалені твіти, які були передані нам», — зазначили в архіві.

Як пише Укрінформ, попри те, що особисту сторінку Трампа соцмережа не архівуватиме, твіттер зберіг записи кількох інституційних урядових акаунтів, включаючи ті, що належать колишнім прессекретарям Білого дому Сарі Сандерс та Кейлі МакЕнані. Також заархівованими залишаються акаунти @POTUS45 — офіційна урядова сторінка 45-го президента та офіційний обліковий запис @WhiteHouse45.

Нагадаємо, 6 січня 2020 року, після чергової заяви президента США Дональда Трампа про те, що він не визнає результати виборів президента США, його прихільники прорвалися в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу.

Внаслідок зіткнень із правоохоронцями загинуло п'ять людей (серед них один поліцейський), понад 50 осіб було затримано, поліція та Національна гвардія застосували сльозогінний газ.

Після нападу на Конгрес Дональд Трамп був заблокований майже в усіх популярних соцмережах за «неодноразове порушення правил спільнот». Таке рішення прийняли Twitter, Instagram, Facebook, Youtube та Snapchat. 

Пізніше стало відомо, що Трамп планує запустити власну соціальну платформу та вже створив сайт для спілкування з прихильниками.

Фото: Flickr

ms.detector.media