ms.detector.media
MediaSapiens
30.03.2021 15:13
StopFake створить відеосюжети про найкращі ініціативи з медіаграмотності
StopFake створить відеосюжети про найкращі ініціативи з медіаграмотності
Нові випуски публікуватимуть щотижня.

Як повідомила команда організації, StopFake розповість про громадські ініціативи, що допомагають піднімати рівень медіаграмотності в Україні. Це відбудеться в рамках проєкту «Ukraine Explained/Пояснюємо Україну», анонсованого 5 березня. Його реалізують 5 громадських організацій — Український кризовий медіа-центр (УКМЦ), Euromaidan Press, StopFake, Інтерньюз-Україна та Texty.Org.Ua за підтримки National Democratic Institute (NDI).

В першому епізоді глядачі дізнаються про діяльність організації «AM&PM», що бореться з дезінформацією в українській армії, а також побачать презентацію нового освітнього серіалу «Медіаграмотність у часи пандемії», створеного Міністерством цифрової трансформації спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Нові випуски публікуватимуть щотижня на YouTube-каналі StopFake та в соціальних мережах Facebook, Twitter і Instagram. Слідкувати за ініціативою можна за хештегами #NotOnlyChornobyl #InUkraine #ВУкраїні #VoicesOfUkraine #ГолосиУкраїни.

У StopFake нагадали, що проєкт «Ukraine Explained/Пояснюємо Україну» передбачає розповіді про Україну в найрізноманітніших форматах – від лонгрідів до відеороликів і подкастів, як українською, так і англійською мовами. Історії про видатних українців, про яких світ не чув, а країна могла забути, цікаві факти з української історії, та інші свідчення того, як громадянське суспільство протидіє дезінформації та допомагає просувати у світі позитивний образ України.

Раніше MS писав про ініціативи з медіаграмотності, втілені ГО «Інтерньюз-Україна». А ГО «Детектор медіа» вперше виміряв Індекс медіаграмотності української аудиторії та презентував своє дослідження.

Фото: StopFake

ms.detector.media