ms.detector.media
MediaSapiens
22.03.2021 12:33
В Україні стартувала друга хвиля вакцинації від COVID-19
В Україні стартувала друга хвиля вакцинації від COVID-19
Тепер щепитися можуть літні люди, сімейні лікарі та працівники соцсфери.

Відсьогодні, 22 березня, в Україні розпочинається другий етап вакцинації проти коронавірусу. Оскільки перший етап вакцинації ще не скінчився, обидва етапи проходитимуть одночасно. Про це під час брифінгу 22 березня заявив очільник МОЗ Максим Степанов, пише Hromadske.

Тепер крім мобільних бригад з вакцинації в Україні працюватимуть й мобільні пункти щеплень. Наразі налічується 565 таких пунктів, однак планується, що по всій країні їх буде близько 2500. Їх розгортатимуть поступово, коли Україна отримуватиме нові партії вакцини проти COVID-19.

Під час другого етапу вакцинації щеплення можуть отримати:

Нагадаємо, 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Євген Горенко — лікар-реаніматолог із Черкас, який лікує хворих на COVID-19 у Черкаській обласній лікарні, став першим з українців, що отримали першу дозу вакцини.  

23 лютого у МОЗ повідомили, в Україні зареєстрували два препарати імунобіологічних для профілактики COVID-19 — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), та препарат американської компанії Pfizer-BioNTech. 10 березня в Україні зареєстрували препарат CoronaVac китайського виробника Sinovac.

Записатися у чергу на щеплення в Україні можна через додаток «Дія».

Фото: flickr.com

ms.detector.media