ms.detector.media
MediaSapiens
16.03.2021 18:26
У Китаї схвалили для екстреного застосування четверту вакцину проти коронавірусу
У Китаї схвалили для екстреного застосування четверту вакцину проти коронавірусу
Препарат виготовлений з використанням клітин яєчників хом'яка.

Вакцину проти COVID-19, яку виготовляють із клітин яєчників хом’яка, відтепер можна використовувати у Китаї в екстрених випадках. Це вже четверта вакцина проти коронавірусу, яку дозволено використовувати в країні. Про це пише Укрінформ з посиланням на Global Times.

Повідомляється, що вакцину розробили китайські вчені на чолі з академіком Гао Фу, директором Китайських центрів з контролю і профілактики захворювань та Китайською академією наук.

Цю ж вакцину дозволили використовувати в Узбекистані 1 березня та визнали препарат одним із найбезпечніших. За даними Китайської академії наук, препарат успішно пройшов дві фази клінічних досліджень ще торік — у жовтні. Пісня введення вакцини у людей не виявляли серйозних побічних реакцій. Третя фаза випробувань проходила в Китаї, Узбекистані, Пакистані, Еквадорі та Індонезії у листопаді минулого року.

Нагадаємо, в Україні зареєстрували та схвалили для екстреного застосування три вакцини — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), препарат американської компанії Pfizer-BioNTech та китайську вакцину Sinovac.

За даними МОЗ, Україна очікує на поставки таких вакцин:

В Україні 24 лютого розпочалася кампанія вакцинації проти коронавірусу. Першим щепився лікар-реаніматолог із Черкас — Євген Горенко. Днями від коронавірусу щепився міністр культури України Олександр Ткаченко.

Як вже писав MediaSapiens, записатися на вакцинацію від COVID-19 можна за допомогою додатку «Дія» та через спеціальний сайт МОЗ.

Фото: Flickr.com

ms.detector.media