ms.detector.media
MediaSapiens
10.03.2021 14:16
Через смерть жінки в Австрії, Естонія тимчасово призупинила використання однієї партії вакцини AstraZeneca
Через смерть жінки в Австрії, Естонія тимчасово призупинила використання однієї партії вакцини AstraZeneca
Використання вакцини відновлять після завершення розслідування смерті жінки в Австрії.

В Естонії тимчасово не вакцинуватимуть людей проти коронавірусу вакциною з однієї з партій препарату AstraZeneca. Таке рішення в країні прийняли через смерть жінки, яка трапилася в Австрії після вакцинації препаратом AstraZeneca. Вакцинацію  призупинили на час, поки в Австрії триває розслідування смерті. Про це пише видання Бабель з посиланням на ERR та заяву заступниці директора департаменту здоровʼя Естонії Марі-Анні Хярма.

«Ми зібрали інформацію, у кого скільки вакцини залишилося. Більшість її вже використало. Поки не буде завершено розслідування, вакцину [що залишилася] використовувати не будуть. Буває, що використання партії призупиняється, бо розслідування займає час. У цьому немає нічого незвичайного», — пояснила Хаярма.

Раніше стало відомо, що в Австрії 49-річна жінка померла від проблем зі згортанням крові, а у 35-річної жінки розвинулася тромбоемболія легеневої артерії. Однак наразі Федеральне управління з безпеки в охороні здоров’я ці випадки не пов’язують із введенням вакцини.

Нагадаємо, в Україні одну людину внаслідок вакцинації госпіталізували на одну добу. Також понад 100 осіб заявляли про побічні реакції на препарат.Йдеться про незначні ускладнення — несерйозні алергічні реакції, почервоніння на місці ін'єкції або підвищення температури до 37-38,5 градусів.

23 лютого у МОЗ повідомили, в Україні зареєстрували два препарати імунобіологічних для профілактики COVID-19 — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), та препарат американської компанії Pfizer-BioNTech. 

Від COVID-19 індійською вакциною CovieSheld щепилися очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов та президент України Володимир Зеленський.

Фото: Flickr.com

ms.detector.media