ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
06.03.2021 14:23
Далай-лама зробив щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield
Далай-лама зробив щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield
Препарат CoviShield виготовлений Індійським інститутом сироватки за ліцензією від AstraZeneca. Наразі також це єдина вакцина від COVID-19, яка є в Україні.

85-річний тибетський духовний лідер Далай-лама отримав першу дозу вакцини CoviShield від коронавірусної інфекції COVID-19 в лікарні в містечку Дхармсала на півночі Індії. Про це пише Associated Press.

Отримавши ін’єкцію, Далай-лама закликав людей бути сміливими та робити щеплення. За словами лікарів, протягом 30 хвилин після вакцинації негативних наслідків у духовного лідера не було. Щеплення також зробили 10 людей, які проживають у резиденції Далай-лами.

Нагадаємо, за інформацією посольства Великої Британії, вакцина CoviShield, яку закупила Україна, виготовляється на потужностях компанії AstraZenec в Індії та є повністю ідентичною до іншої вакцини — Oxford/AstraZeneca.

23 лютого у МОЗ повідомили, в Україні зареєстрували дві вакцини від COVID-19 — Covishield та препарат американської компанії Pfizer-BioNTech.

24 лютого в Україні розпочалася кампанія вакцинації проти коронавірусу. Першим щепився лікар-реаніматолог із Черкас — Євген Горенко.

Також від COVID-19 індійською вакциною CovieSheld щепилися очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов та президент України Володимир Зеленський.

ms.detector.media