ms.detector.media
MediaSapiens
04.03.2021 12:08
Facebook зняв заборону на політичну і соціальну рекламу в США
Facebook зняв заборону на політичну і соціальну рекламу в США
Реклама була тимчасово заборонена з моменту виборів 2020 року

У четвер, 4 березня, Facebook відновлює рекламу на політичну, виборчу та соціальну тематику у США. Про це сказано на офіційному сайті.  

Згідно повідомлення, компанія ввела цю заборону тимчасово після президентських виборів у США в листопаді 2020 року, щоб уникнути «плутанини чи зловживань». 

Соцмережа додає, що на відміну від інших платформ,  у Facebook потрібні дозволи та прозорість не лише для політичної та передвиборчої реклами, але й для соціальних оголошень, і їх системи не розрізняють цих категорій.  

«Ми почули багато відгуків про це та дізналися більше про політичну та виборчу рекламу протягом цього виборчого циклу. Як результат, ми плануємо у найближчі місяці уважніше вивчити, як ці оголошення працюють на нашому сервісі, щоб побачити, де можуть бути внесені подальші зміни», — говориться в повідомленні

В жовтні 2020 року стало відомо, що Facebook тимчасово зупинить показ політичної реклами після закриття дільниць у день виборів у США 3 листопада. 

Цукерберг обіцяв послабити обмеження «після проведення виборів». При цьому повідомлялося, що заборона може діяти тиждень або більше — в соцмережі не уточнили, скільки саме, але зазначили, що часові рамки можуть змінюватись. Однак у Facebook заявили, що повідомлять рекламодавців, коли знімуть заборону. 

Раніше MediaSapiens писав, що компанія Facebook додала Україну та Канаду до списку країн і територій, де політична реклама ретельно перевірятиметься.

 

Фото: Pixabay.com

ms.detector.media