ms.detector.media
MediaSapiens
03.03.2021 15:32
Живий та здоровий. Володимир Зеленський заявив, що після щеплення почувається добре
Живий та здоровий. Володимир Зеленський заявив, що після щеплення почувається добре
Президент щепився від коронавірусу, аби показати людям, що вакцина, яку ввезли в Україну — безпечна.

Сьогодні, 3 березня, президент України Володимир Зеленський заявив, що після щеплення індійською вакциною від коронавірусу CovieShield — почувається добре та немає жодних побічних дій. Про це Зеленський повідомив під час брифінгу разом з президентом Євроради Шарлем Мішелем, пише Українська правда. 

«Зараз в Україні вакцина є. Дуже хочеться, щоб в Україні було багато людей, які хочуть вакцинуватися. Це важливо. Важливо на своєму прикладі показувати людям, що це безпечно. Хочу вам сказати: я стою зараз перед вами — і, мені здається, живий і здоровий. Тому я дуже хотів би, щоб вакцинація в Україні проходила швидшими кроками. Поки що темпи не дуже швидкі. Але вакцина є, питання зараз не в кількості вакцин», — заявив Володимир Зеленський.  

Нагадаємо, в Україні 24 лютого розпочалася кампанія вакцинації проти коронавірусу. Першим щепився лікар-реаніматолог із Черкас — Євген Горенко.

23 лютого у МОЗ повідомили, в Україні зареєстрували два препарати імунобіологічних для профілактики COVID-19 — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), та препарат американської компанії Pfizer-BioNTech. 

Також від COVID-19 індійською вакциною CovieSheld щепилися очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов та президент України Володимир Зеленський.

Як вже писав MediaSapiens, записатися на вакцинацію від COVID-19 можна за допомогою додатку «Дія» та через спеціальний сайт МОЗ. За один день — 1 березня, на вакцинацію від коронавірусу через портал «Дія», контакт-центр МОЗ, а також портал «Вакцинація від COVID-19» записалися понад 45 тисяч українців. Також відомо, що до кінця травня 2021 року Україні передадуть понад 1,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca/Oxford. 

На тлі поширення інформації про невідповідну якість вакцини CovieShield, у посольстві Великої Британії заявили, що вакцина CovieShield, яку закупила Україна, виготовляється на потужностях компанії AstraZenec в Індії та є повністю ідентичною до іншої вакцини — Oxford/AstraZeneca.

Фото: Офіс президента України

ms.detector.media