ms.detector.media
MediaSapiens
02.03.2021 18:46
Франція схвалила вакцину AstraZeneca для щеплення старших за 65 років людей, незважаючи на позицію Макрона
Франція схвалила вакцину AstraZeneca для щеплення старших за 65 років людей, незважаючи на позицію Макрона
Старших за 75 років у Франції продовжать вакцинувати тільки препаратами Pfizer та Moderna.

Франція схвалила вакцину AstraZeneca для осіб, старших за 65 років, незважаючи на твердження Еммануеля Макрона щодо відсутності даних по ефективності препарату для цієї вікової категорії. Про це пише Telegraph.

«Люди, які мають супутні захворювання, можуть бути вакциновані AstraZeneca, зокрема і люди у віці від 65 до 74 років», — сказав міністр охорони здоров’я Франції. 

Минулого місяця французький уряд схвалив використання вакцини тільки для людей молодших за 65 років, пояснюючи це відсутністю даних щодо ефективності препарату у літніх людей. Президент Еммануель Макрон стверджував, що вакцина AstraZeneca була "майже неефективною" для категорії 65+. 

Рішення змінилося в умовах дефіциту доз вакцин. Французам були доступні тільки вакцини компаній Pfizer та Moderna. Зараз їх продовжать використовувати для громадян у віці старше 75 років. 

При цьому, як писав Mediasapiens, 16 лютого ВООЗ повідомила, що вакцину від коронавірусу AstraZeneca можна використовувати для екстреного застосування.  

Також експерти організації сказали, що переваги вакцини AstraZeneca перевищують будь-які ризики. ВООЗ рекомендувала використовувати британсько-шведську вакцину AstraZeneca для щеплення людей, які старші за 65 років.

Фото: unsplash.com

ms.detector.media