ms.detector.media
MediaSapiens
01.03.2021 15:08
Вакцинація в прямому ефірі. Від COVID-19 щепився Максим Степанов
Вакцинація в прямому ефірі. Від COVID-19 щепився Максим Степанов
Очільник Міністерства охорони здоров’я відзначив, що після вакцинації почувається краще, ніж до неї.

Сьогодні, 1 березня, від COVID-19 індійською вакциною CovieSheld щепився очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов. Про це стало відомо з відеотрансляції на сторінці Міністерства охорони здоров’я.

«Це точно захист, це точно тебе захистить. І коли ти вибираєш, вакцинуватися чи ні, одразу подумай: якщо не вакцинувався, то ти граєш в таку гру, що, якщо захворієш, яким буде перебіг хвороби. А якщо ти вакцинувався, то точно не захворієш взагалі, або перенесеш в дуже легкому вигляді», — зазначив Степанов.

Очільник МОЗ додав, що наступним має вакцинуватися президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Євген Горенко — лікар-реаніматолог із Черкас, який лікує хворих на COVID-19 у Черкаській обласній лікарні, став першим з українців, що отримали першу дозу вакцини.  

23 лютого у МОЗ повідомили, в Україні зареєстрували два препарати імунобіологічних для профілактики COVID-19 — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), та препарат американської компанії Pfizer-BioNTech. 

Як повідомляв Media Sapiens, в Україні відкриють онлайн-запис на щеплення від коронавірусу через додаток «Дія». Також в Україні запрацював сайт МОЗ, через який з 1 березня можна буде записатися на безоплатну вакцинацію проти COVID-19.

Фото: скрін з трансляції МОЗ

ms.detector.media