ms.detector.media
MediaSapiens
28.02.2021 11:40
Вакцинація від COVID-19 зменшить кількість інфікованих на 92% – дослідження BioNTech
Вакцинація від COVID-19 зменшить кількість інфікованих на 92% – дослідження BioNTech
При цьому вчені говорять про можливу потребу в щепленні раз на рік.

 Засновик і генеральний директор німецької біотехологічої компанії BioNTech Угур Шахін повідомив, що після вакцинації понад на 90% зменшується кількість людей, які отримують позитивний ПЛР-тест на COVID-19 та є заразними. Про результати нового дослідження Шахін  розповів в інтерв'ю Bild , повідомляє Укрінформ.

За словами вченого, це доводить, що «пандемію можна ефективно стримувати, якщо щеплення отримає достатня кількість людей».

Угур Шахін зауважив, що наявна вакцина може захистити й від нових небезпечних штамів COVID-19. «У разі появи небезпечного штаму, дієвим підходом може бути введення третьої дози наявної вакцини. Таке підсилення щеплення може спровокувати настільки сильну імунну реакцію, що навіть сильніший штам не зможе її подолати», — сказав він.

Щоб сповільнити поширення вірусу в майбутньому й зменшити рівень інфікування, треба частіше підсилювати щеплення, — заявив керівник BioNTech. За словами Угура Шахіна, щеплення, можливо, доведеться робити повторно раз на рік або півтора. 

Нагадаємо, що в Україні вакцинація від ковіду стартувала 24 лютого на Черкащині. Євген Горенко — лікар-реаніматолог із Черкас, який лікує хворих на COVID-19 у Черкаській обласній лікарні, став першим з українців, що отримали першу дозу вакцини.  

23 лютого у МОЗ повідомили, в Україні зареєстрували два препарати імунобіологічних для профілактики COVID-19 — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), та препарат американської компанії Pfizer-BioNTech. 

Фото: Flickr

ms.detector.media