ms.detector.media
MediaSapiens
17.02.2021 17:38
Що таке е-журнал та е-щоденник та як ними користуватися
Що таке е-журнал та е-щоденник та як ними користуватися
Міністерство освіти підтримує електронний сервіс для учнів і вчителів шкіл в рамках організації навчання в дистанційній формі

До сервісу безкоштовних електронних журналів та щоденників E-Journal для закладів загальної середньої освіти, розробкою та впровадженням яких займається Інститут освітньої аналітики (наказ МОН № 781 від 09.06.2020), вже долучилися 4182 школи в 176 містах країни. Про це пише «Слово і діло».

Сервіс E-Journal, розробка якого стартувала восени 2020 року, — це вебсайт, за допомогою якого, маючи логін і пароль, можна отримати доступ до даних журналу, щоденника, таблиці успішності, графіків успішності кожного класу чи конкретного учня, звітів для вчителя після закінчення навчального періоду.

Сайтом можуть користуватися директор, адміністрація школи, вчитель, учень, батьки. Доступ до сервісу в режимі онлайн є у будь-який час доби. E-Journal також надає доступ до розкладу уроків учня і вчителя, розкладу шкільних дзвінків, чвертей і канікул, персональної сторінки кожного користувача, спілкування всередині школи.

Електронний журнал створюється по кожному предмету для кожного класу. Він, як і «паперовий», створений для того, щоб відмічати відсутніх, виставляти оцінки, писати зауваження, вписувати домашні завдання. Його ведуть вчителі кожного предмету, класний керівник, директор. У батьків та учнів до нього доступу немає.

Електронний щоденник формується на основі даних, внесеним викладацьким складом в електронний журнал. Батьки можуть ставити підписи в електронному щоденнику, як роблять це у його паперовому варіанті. У батьків є доступ до даних тільки їх дитини.

Таблиця успішності відображає оцінки, отримані за чверть з усіх предметів, середній бал, пропуски. Вона доступна вчителям, батькам та учням. Графіки успішності дають можливість порівнювати успішність всередині обраної чверті та в усіх чвертях навчального року. 

Підключитися до E-Journal можна через розділ «Допомога», якщо навчальний заклад вже підключений до системи E-schools.info. Якщо школа не підключена до Е-schools.info, то можна залишити заявку на електронну адресу ДНУ «Інститут освітньої аналітики» зі вказаними даними про регіон (область); місто/ОТГ; назва закладу освіти з його ID у системі ДІСО; ЄДРПОУ; ПІБ, електронна адреса, телефон відповідальної особи (адміністратора). Інститут освітньої аналітики після розгляду заявки створить в E-Journal адміністратора для школи чи гімназії з відповідними правами доступу.

Для користування та адміністрування сервісу створений вебінар від розробників.

Раніше MediaSapiens писав, як живеться багатодітним на дистанційному навчанні.

Фото: en.gov.ua

ms.detector.media