ms.detector.media
MediaSapiens
01.02.2021 10:39
МОЗ оголосило дату надходження в Україну першої партії вакцин від коронавірусу
МОЗ оголосило дату надходження в Україну першої партії вакцин від коронавірусу
До 14 лютого МОЗ надішле запит до глобальної ініціативи COVAX щодо отримання додаткової партії вакцини Pfizer

Україна отримає першу партію вакцин від коронавірусу через два тижні, а вакцинація розпочинається у лютому. Вакцини будуть надані Україні в рамках глобальної ініціативи COVAX. Про це розповів на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко.

Наразі підтверджено, що Україна очікує 117 тисяч доз вакцини виробництва Pfizer-BioNTech у середині лютого, а вакцини компанії AstraZeneca у кількості від 2 млн 100 тис. до 3 млн 700 тис. доз протягом 1-2 кварталу 2021 року. 

"Україна почне вакцинацію в лютому. А значить, через два тижні отримає вакцини. Наша країна увійшла до переліку країн, яким глобальна ініціатива COVAX надасть вакцини проти COVID-19 у межах першої хвилі розподілу", - заявив Іващенко.

Україна надала гарантії, що може забезпечити необхідний холодовий ланцюг для забезпечення транспортування і зберігання американської вакцини, яка потребує ультранизьких температур. Це буде здійснюватись за допомогою приватних логістичних операторів і за кошти міжнародної технічної допомоги. 

При цьому, як зазначив чиновник, Україна надішле запит на отримання додаткової партії доз американської вакцини Pfizer, COVAX з квітня очікує на збільшення об'ємів.

Також представник Мінздраву повідомив, що Україна стала учасником глобальної ініціативи ВООЗ із вакцинації – GAVI-альянсу, у рамках якого передбачається забезпечення 20% населення України вакциною проти COVID-19.  

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна почне вакцинацію від COVID-19 вже в лютому 2021 року. Він підписав закон про прискорену реєстрацію вакцин.

Фото: ostwest.tv

ms.detector.media