ms.detector.media
MediaSapiens
29.01.2021 20:19
Кабмін презентував календарний план вакцинації від коронавірусу на 2021 рік
Кабмін презентував календарний план вакцинації від коронавірусу на 2021 рік
Протягом року планується використати близько 15 млн доз вакцин.

Кабінет міністрів України презентував календарний план вакцинації населення від коронавірусу на 2021 рік. Про це йдеться на сайті уряду.

«Вакцинування людей повинне розпочатись у лютому. У нас є затверджений Національний план, який визначає 5 етапів вакцинації. Усе це має бути відображене в Календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу», - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Оперативний штаб з протидії вакцинокерованим інфекціям у МОЗ, з урахуванням соціологічних опитувань, визначив прогнозовану кількість вакцин для закупівлі Україною на рівні 15 млн додаткових доз.

За словами головного санітарного лікаря, заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, холодовий ланцюг в Україні сьогодні може забезпечити зберігання будь-якого виду вакцин (від -70°C і до +8°C), які вже пройшли реєстрацію.

Нагадаємо, раніше КШЕ презентувала план вакцинації проти COVID-19 для України. За розрахунками, для формування колективного імунітету до кінця року потрібно вакцинувати 70% дорослих - це близько 24 млн громадян.

ms.detector.media