ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
28.01.2021 18:29
Google видалив акаунт українського ексдипломата Теліженка, який потрапив під санкції США
Google видалив акаунт українського ексдипломата Теліженка, який потрапив під санкції США
Раніше YouTube видалив канал народного депутата Олександра Дубінського, який опинився в тому ж санкційному списку через втручання у вибори в США.

Американська компанія Google заблокувала акаунт українського політолога, ексдипломата Андрія Теліженко. Він потрапив під санкції США через те, що нібито допомагав адвокату Дональда Трампа Рудольфу Джуліані збирати компромат на президента США Джо Байдена. Про блокування акаунту Теліженко повідомив в Facebook.

«Свобода і демократія в дії від більшовицького режиму адміністрації Байдена. Ми будемо продовжувати на незалежних платформах Telegram», - написав він.

Раніше акаунти Теліженко заблокували соцмережі Facebook (він створив нову сторінку) і Twitter. Перед цим Держдепартамент США відкликав його візу.

Теліженко супроводжував Рудольфа Джуліані під час його візиту до Києва в кінці 2019 року і організовував зустрічі Деркача з американцями. У США вважають, що Теліженко допомагав збирати інформацію, яка могла б нашкодити Джо Байдена на президентських виборах 2020 року.

Нагадаємо, уряд США запровадив санкції проти народного депутата України Олександра Дубінського та ще низки українських громадян та медіа через імовірне втручання в американські вибори.

У розпал президентської гонки в США нардеп Андрій Деркач оприлюднив записи, на яких, як він стверджує, нібито записані перемовини п'ятого президента Петра Порошенка з Джо Байденом, а також із президентом РФ Володимиром Путіним. Дубинський і Деркач ініціювали створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо цих плівок.

28 січня стало відомо, що YouTube видалив канал народного депутата Олександра Дубінського.

ms.detector.media