ms.detector.media
MediaSapiens
26.01.2021 13:23
Дві французькі вакцини-кандидати від COVID-19 не пройшли випробувань
Дві французькі вакцини-кандидати від COVID-19 не пройшли випробувань
Незважаючи на поразку, Інститут Пастера продовжить роботу над двома іншими варіантами вакцини від COVID-19.

Дві французькі вакцини-кандидати від COVID-19 - V590 і V591 - зняли з випробувань через те, що вони викликали слабку імунну відповідь. Про це повідомили на сайті французького Інституту Пастера.

Спонсорувала обидві розробки найстаріша в світі фармакологічна компанія Merck.

Перший препарат був заснований на ослабленому (і тому нешкідливому) вірусі кору. У червні 2020 го Merck придбала австрійську фірму Themis Bioscience для розробки цієї вакцини, а вже в серпні розпочали клінічні випробування.

Для розробки іншої можливої вакцини використали вірус везикулярного стоматиту, який застосували для створення першої вакцини від вірусу Ебола. Цю вакцину Merck розробляла у партнерстві з IAVI. За це компанії отримали від уряду США це $38 млн. Випробування вакцини розпочалося 30 вересня 2020 року.

Однак незважаючи на поразку, Інститут Пастера продовжить роботу над двома іншими варіантами вакцини від COVID-19. Зараз обидва препарати знаходяться в кінці фази доклінічних досліджень (передує тестування на людях).

Крім того, фармкомпанія Merck планує продовжити розробку терапевтичних ліків від COVID-19: MK-4482 (молнупіравір) і MK-7110.

Нагадаємо, станом на середину січня 2021 року вакцини від коронавірусу отримали вже 28,15 млн осіб. Найбільше людей щепили в Китаї – 9 млн, а в США – 8,99 млн.

Вакцинацію розпочали щонайменше 50 країн. Більшість із них використовує вакцину Pfizer/BioNTech.

У світі роблять щеплення 10 різними вакцинами. Деякі з них вже схвалені для екстреного або й повного використання – попередньо вони продемонстрували ефективність до 95%.

Всього дослідники тестують 63 вакцини в клінічних випробуваннях на людях, а 172 вакцини перебувають ще на доклінічній стадії дослідження (тестуються на тваринах).

Фото: Pixabay

ms.detector.media