ms.detector.media
MediaSapiens
23.01.2021 14:57
З YouTube-каналу Geek Journal зняли всі страйки. «1+1 медіа» заявляє, що це через видалення низки відео (ОНОВЛЕНО)
З YouTube-каналу Geek Journal зняли всі страйки. «1+1 медіа» заявляє, що це через видалення низки відео (ОНОВЛЕНО)
У медіагрупі заявили, що не відкликали скарги, просто відео, на які скаржилися, було видалено з каналу.

З YouTube-каналу Geek Journal, який публікує україномовні кіноогляди блогера Тайлера Андерсона, зняли всі страйки. Про це йдеться у новому відеоролику, який вийшов на розблокованому каналі 23 січня.

«У нас була розмова з представниками "1+1", ми пішли на контакт, аби запитати: "Що ми зробили, що ви так за нас вчепилися?". Результатом цієї розмови стали декілька речей: нам видали декілька умов, аби повернути нам наш канал. Умова перша, що ми видаляємо всі відео, на які прилетіли страйки, а це загалом вісім штук. І друга – це написати публічно пост або якимось іншим чином публічно визнати свою помилку, що ми зробили неправильно і ми – "бякі-букі" в данному випадку, а не вони. Я все це послухав і відповів, що мені треба часу подумати до понеділка», - розповів Тайлер Андресон.

Він зазначив, що продовжував би записувати критичні влоги про «1+1», навіть якщо б не міг супроводжувати це відеорядом.

«Сьогодні зранку ми прокидаємось, і що ми бачимо: страйки потихеньку, один за одним починають щезати. Зараз на каналі немає жодного страйку. Це при тому, що в понеділок я хотів сказати їм, що ми не будемо цього робити (виконувати умови "1+1 медіа" – ред.). Поки що намагаюсь не дуже радіти, тому що мені це пахне затишшям перед бурею», - додав блогер.

Згодом «1+1 медіа» опублікувала заяву, що не відкликала свої скарги.

«Наразі ці відео, на які креатор вищезазначеного каналу не мав авторських прав, на відеохостингу відсутні, що й було метою скарг», - заявили у медіагрупі.

На каналі Geek Journal відео дійсно відсутні, проте щонайменше одно з них масово розмістили на своїх YouTube-каналах інші користувачі. Інші ж відеоролики також можна знайти в інтернеті.

Нагадаємо, що спроба «1+1 медіа» заблокувати YouTube-канал Geek Journal через нібито порушення авторських прав мала великий резонанс у соцмережах. З моменту повідомлення Андерсоном про блокування його каналу в українському сегменті Twitter хеш-тег #saveGeekJournal піднявся на перше місце. На захист Geek Journal висловлювались блогери та інші публічні люди. 

ms.detector.media