ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
20.01.2021 18:30
Представниця Мінцифри розповіла про плани створення регулятора безпеки в інтернеті. У міністерстві – заперечують
Представниця Мінцифри розповіла про плани створення регулятора безпеки в інтернеті. У міністерстві – заперечують
У міністерстві заявили журналістам, що поточних планів створення подібного регуляторного органа немає.

Міністерство цифрової трансформації України вивчає світовий досвід створення незалежного регулятора безпеки в інтернеті. Про це повідомила директорка директорату європейської інтеграції Мінцифри Гульсанна Мамедієва під час міжнародної конференції «Безпечний онлайн 2020: сучасні виклики», пише «Інтерфакс-Україна».

Водночас у Мінцифри у коментарі агентству заявили про відсутність поточних планів створення подібного регуляторного органа.

«Багато країн приходить до необхідності незалежного регулятора безпеки в інтернеті. Новий регуляторний орган має захищати права користувачів в інтернеті, мати повноваження і можливості впроваджувати свої рішення щодо блокування і видалення контенту», - розповіла на конференції Гульсанна Мамедієва.

За її словами, наразі Україна розробляє нові регуляторні підходи для подолання загроз в інтернеті спільно з Великою Британією, Австралією та Німеччиною.

«Ми наразі об'єднуємо зусилля, щоб встановити послідовний і пропорційний підхід для вільного, відкритого і безпечного Інтернету. Нова регуляторна модель передбачає необхідність активних дій для запобігання терористичному контенту і контенту, що має сексуальну експлуатацію й насильство над дітьми», - сказала Гульсанна Мамедієва.

Нагадаємо, у 2021 році на Мінцифри з держбюджету виділили 1,8 млрд грн.

ms.detector.media