ms.detector.media
MediaSapiens
20.01.2021 15:30
Росія розпочала процедуру реєстрації вакцини «Супутник V» в Європі
Росія розпочала процедуру реєстрації вакцини «Супутник V» в Європі
Рішення про реєстрацію «Супутника V» в ЄС приймуть після низки експертних перевірок.

Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ) подав заявку на реєстрацію в Європейському Союзі російської вакцини проти коронавірусу «Супутник V». Про це повідомляє РБК з посиланням на заяву фонду.

У РФПІ стверджують, що 19 січня експерти, які представляють Європейське агентство лікарських засобів (EMA), провели наукову консультацію для розробників вакцини «Супутник V». У зустрічі взяли участь понад 20 міжнародних експертів і вчених.

За словами фонду, протягом 7-10 днів розробникам вакцини мають направити рекомендації за результатами обговорення.

У фонді очікують «початку процесу поступової експертизи» вже у лютому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російську вакцину «Супутник V» складно транспортувати і зберігати. Для цього довелося з нуля створювати інфраструктуру, оскільки її потрібно зберігати при температурі не вище -18 °С. 

Виходом із ситуації частково може стати застосування сухого льоду, який має температуру нижче -70 градусів. Втім, Росспоживнагляд заборонив його використовувати в пунктах імунізації, де немає окремих приміщень для утилізації небезпечних речовин.

6 січня стало відомо, що харківська фармкомпанія «Біолік» подала заявку до МОЗ на реєстрацію російської вакцини. Тоді ж МОЗ підтвердило, що отримало цю заявку. У ній вказано склад однієї дози вакцини, показання до застосування, діючу речовину і протипоказання. Також повідомляється, що російську вакцину вже зареєстрували в РФ і Білорусі і видали дозвіл на її використання в Аргентині.

«Супутник V» вже зареєстрували в Аргентині, Венесуелі, Болівії, Сербії, Алжирі та Палестині. Щеплення нею роблять у Венесуелі, самій Росії, Білорусі та окупованому Криму. Повідомлялось, що її постачали також у Північну Корею. Угорщина, яка стала єдиною країною в ЄС, що отримала «Супутник V», відмовилася від вакцинації цим препаратом

У самій Росії зареєстрували дві вакцини від коронавірусу: «Супутник V» і «ЕпіВакКорона». 20 січня Російський науковий Центр імені Чумакова подав документи для реєстрації третьої російської вакцини від коронавірусу.

Фото: Pixabay

ms.detector.media