ms.detector.media
MediaSapiens
20.01.2021 14:22
В англомовній «Вікіпедії» зафіксували мільярдну правку
В англомовній «Вікіпедії» зафіксували мільярдну правку
Зміна виявилася додаванням гіперпосилання до статті про альбом Death Breathing музиканта Alec Empire.

Англомовна «Вікіпедія» відзначила мільярдний відредагований запис. Правку додав користувач Амантіо ді Ніколао, який зробив уже понад 3,9 млн редагувань. Зміна виявилася додаванням гіперпосилання до статті про альбом Death Breathing музиканта Alec Empire. Про це повідомляється на сайті онлайн-енциклопедії.

«Педантам може бути відомо, що це мільярд всього лише від моменту переходу на програмне забезпечення MediaWiki, а тому не всі сотні тисяч попередніх правок з тих пір були перезавантажені», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 січня 2021 року «Вікіпедія»  відзначила 20-річний ювілей. 15 січня 2001 року, почав працювати сайт «Вікіпедія», який дав можливість кожному охочому створювати енциклопедичні статті. Сьогодні це найпопулярніший некомерційний онлайн-ресурс і найбільша енциклопедія у світі.

Сьогодні існує понад 300 мовних розділів «Вікіпедії», а загальна кількість статей усіма мовами сягає 55 мільйонів. Щомісяця «Вікіпедію» відвідують понад 15 мільярдів разів, щосекунди її переглядають понад 6 тисяч разів. Вона стабільно входить до десятки найбільш відвідуваних сайтів у світі. 

Фото: Pixabay

ms.detector.media