ms.detector.media
MediaSapiens
18.01.2021 12:56
Американські активісти через суд вимагають видалити Telegram з App Store
Американські активісти через суд вимагають видалити Telegram з App Store
Месенджер звинувачують у поширенні антисемітського та неонацистського контенту.

Американська некомерційна організація «Коаліція за безпечний інтернет» подала в суд на корпорацію Apple з вимогою видалити додаток Telegram з App Store. 

Як повідомляє видання The Washington Post, «Коаліція» планує подати схожий позов і на компанію Google,  щоб та видалила Telegram зі свого магазину додатків Google Play.

Позов подали від імені організації та її президента Марка Гінсберга. Позивачі стверджують, що в Telegram поширюється антисемітський, расистський і неонацистський контент. Це порушує правила App Store для додатків.

Крім того, Гінсберг, який є за національністю євреєм, заявляє в позові, що антисемітський контент Telegram піддає його небезпеки і через це він має право подати до суду на Apple, оскільки він є власником айфона.

Позивачі зауважують, що Telegram, зокрема, не припинив поширювати екстремістські висловлювання після штурму Капітолію. Тому в позові його прирівняли до соцмережі Parler, яку активно використовували прибічники Дональда Трампа.

Нагадаємо, у західному світі вирують дискусії, на який месенджер варто перейти після того, як на початку січня WhatsApp оголосив, що збирає нові дані користувачів. Частина людей почала схилятися до Telegram. Цей застосунок позиціонує себе як кращу альтернативу WhatsApp та іншим месенджерам.

ms.detector.media