ms.detector.media
MediaSapiens
17.01.2021 13:29
Хакери виклали в мережу спотворені документи про вакцини - EMA
Хакери виклали в мережу спотворені документи про вакцини - EMA
Документи були відредаговані таким чином, щоб підірвати довіру до якості препарату.

Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) повідомило, що хакери, які отримали доступ до деяких документів щодо вакцини проти коронавірусу, виклали в мережу спотворену інформацію. Про це йдеться в заяві ЕМА.

Зокрема, в рамках розслідування в інтернеті було знайдено внутрішню конфіденційну кореспонденцію щодо процесів оцінювання вакцин проти COVID-19. Частина листування була відредагована хакерами до публікації таким чином, що може підірвати довіру до препаратів.

У ЕМА нагадали, що видали два дозволи на використання вакцин проти COVID-19 на території ЄС. Рекомендації базувались на науково доведеній якості та безпеці препаратів.

«Дозвіл надається, коли факти переконливо показують, що користь від вакцинації перевищує будь-які ризики вакцини. Повна інформація про наукові оцінки є загальнодоступною в Європейських звітах про громадську оцінку на веб-сайті EMA. Агентство продовжує повністю підтримувати кримінальне розслідування щодо викрадення даних. Правоохоронні органи проводять необхідні дії», - йдеться в заяві агентства.

Нагадаємо, Pfizer і BioNTech 1 грудня подали заявку в EMA на використання вакцини в Євросоюзі. Кібератака на EMA відбулася за день до того, як агентство повинно було повідомити Європарламенту про хід розгляду заявки.

ms.detector.media